Als een piek in de bitcoin adoptie zou Spotify in de nabije toekomst kunnen beginnen met het accepteren van BTC-betalingen.

Bitcoin is in de loop van 2020 enorm gegroeid.

Zelfs tijdens de pandemie van het coronavirus heeft de leidende crypto-munt een massale belangstelling van zowel instellingen als retailbeleggers gekend.

Bitcoin is in de loop van 2020 enorm gegroeid. Zelfs tijdens de coronaviruspandemie heeft de leidende crypto-munt een massale belangstelling van zowel instellingen als retailbeleggers gekend. Steeds meer mensen nemen de asset over, inclusief de muziekstreamingdienst, Spotify.

Vorige week stond Spotify waarschijnlijk op de hele tijdlijn, aangezien het de #SpotifyWrapped2020 dag was die de trend voor iedereen zichtbaar maakte. Nu maakt Spotify zich klaar om de crypto-industrie in te gaan, omdat het mogelijk Bitcoin Rush van zijn abonnees gaat accepteren.

Met dit plan zou Spotify zijn consumentenbasis van meer dan 300.000.000 in de wereld van crypto introduceren. Dit is een enorme mijlpaal voor de industrie. Zoveel mensen hebben al gehoord van bitcoin, maar om het actief in een van de meest populaire toepassingen van de laatste tien jaar te gooien is iets ongehoord.

Volgens Spotify krijgt het nieuwe teamlid de opdracht om te zoeken naar nieuwe betalingsmogelijkheden en in die zin innovatieve oplossingen te bieden. In principe kan men gerust stellen dat de meest recente innovatie in de betalingsindustrie draait om cryptos en blokketentechnologie.

Rapporten hebben het op het moment dat het innovatieteam van Spotify op zoek is naar een associate director om de ontwikkeling van een nieuw raamwerk te leiden om te helpen bij de integratie van crypto valuta betalingen in haar netwerk.

De persoon die deze rol op zich neemt, zal daarom helpen bij het ontwikkelen van kansen en innovaties in het gebruik van blokkettingen en zoveel andere stabiele munt- en digitale middelen.

Met dit alles in het achterhoofd zou Spotify de komende twee jaar het thuis voor crypto kunnen zijn. We zeggen niet dat Spotify een crypto-platform zal worden dat zich richt op het kopen en verkopen van digitale middelen, maar het zou wel een opstapje kunnen zijn voor veel van zijn gebruikers om te worden blootgesteld aan de wereld die ze anders niet zouden zien.