Åpen interesse for Bitcoin treffer $ 8,8 milliarder da 45% av BTC-opsjonene utløper om to uker

Den åpne interessen for Bitcoin-opsjoner har nådd $ 8,8 milliarder dollar, men data viser at okser er i favør etter BTCs rally til en ny all-time high.

I løpet av de siste to månedene har den åpne renten på Bitcoin-opsjoner holdt seg relativt jevn, selv om tallet økte med 118% og nådde $ 8,4 milliarder da (BTC) -prisen steg til en ny rekordhøy. Resultatet av Bitcoin Profit prisforbedring og den økende åpne renten på BTC-opsjoner har resultert i et historisk utløp på 3,8 milliarder dollar til 29. januar.
BTC-opsjoner samlet åpen rente.

For å forstå den potensielle effekten av et så stort utløp, bør investorer sammenligne det med volumene som ses på spotbørser. Selv om noen dataggregatorer viser over 50 milliarder til 100 milliarder dollar i daglig Bitcoin-volum, fant en rapport fra 2019 forfattet av Bitwise Asset Management at mange børser benytter en rekke tvilsomme teknikker for å blåse opp handelsvolum.

Dette er grunnen til at når du analyserer utvekslingsvolum, er det bedre å hente tallet fra pålitelige dataaggregatorer i stedet for å stole på dataene fra de største utvekslingene.

BTC spot utveksler samlet volum (USD).

Som dataene ovenfor indikerer, var BTCs spotvolum på børser i gjennomsnitt 12 milliarder dollar de siste 30 dagene, en økning på 215% fra forrige måned. Dette betyr at det kommende utløpet på $ 3,8 milliarder tilsvarer 35% av det daglige gjennomsnittsvolumet for BTC.
45% av alle Bitcoin-opsjoner utløper 29. januar

Børser tilbyr månedlige utløp, selv om noen også har ukentlige opsjoner for kortsiktige kontrakter. 25. desember 2020 hadde det største utløpet som ble registrert, da opsjonskontrakter på 2,4 milliarder dollar var utløpt. Dette tallet representerte 31% av all åpen rente og viser hvordan opsjoner vanligvis er spredt over hele året.

Deribit BTC-opsjoner åpner interesse ved utløp.

Data fra Genesis Volatility viser at Deribits utløpskalender for 29. januar inneholder 94.060 BTC. Den uvanlige konsentrasjonen tilsvarer 45% av kontraktene som utløper om tolv dager. En lignende effekt gjelder på de gjenværende børsene, selv om Deribit har en markedsandel på 85% generelt.

Det er verdt å merke seg at ikke alle alternativene vil handle ved utløpet, ettersom noen av disse streikene nå høres urimelig ut, spesielt med tanke på at det er mindre enn to uker igjen.

Deribit BTC 29. januar åpner renter ved streik.

De bullish $ 46.000 kjøpsopsjonene og over anses nå som verdiløse, og det samme har skjedd med de bearish salgsopsjonene under $ 28 000, ettersom 68% av dem nå er effektivt verdiløse. Dette betyr at bare 39% av $ 3,8 milliarder som skal utløpe 29. januar er verdt å utforske.

Analysering av åpen interesse gir data fra handler som allerede har gått, mens skjevindikatoren overvåker opsjoner i sanntid. Denne måleren er enda mer relevant da BTC handlet under $ 25 000 for bare tretti dager siden. Derfor indikerer den åpne interessen nær dette nivået ikke bearishness.

Market makers er ikke villig til å ta opp-risiko

Når du analyserer alternativer, er 30% til 20% delta-skjevhet den mest relevante måleren. Denne indikatoren sammenligner kjøp (kjøp) og salgs (salg) opsjoner side om side.

En delta-skjevhet på 10% indikerer at kjøpsopsjoner handles til en premie til de mer bearish / nøytrale salgsopsjonene. På den annen side oversettes en negativ skjevhet til en høyere kostnad for nedadgående beskyttelse og er et signal om at handelsmenn er baisse.

Deribit Bitcoin-opsjoner 30-20% delta skew.

I følge dataene som er vist ovenfor, var den siste januar noen bearish følelser som oppstod 10. januar da Bitcoin-prisen krasjet med 15%. Dette ble fulgt av en periode med ekstrem optimisme da 30% -20% delta-skjevhet passerte 30.

Hver gang denne indikatoren overgår 20, gjenspeiler den frykten for potensielle prisoppsider fra markedsprodusenter og fagpersoner, og blir som et resultat ansett som bullish.

Mens en utløpsperiode på $ 3,8 milliarder dollar kribler, er nesten 60% av opsjonene allerede ansett som verdiløse. Når det gjelder gjenværende åpen interesse, er okser hovedsakelig i kontroll fordi den siste prisstigningen til en ny all-time high utslettet de fleste av de bearish alternativene. Når utløpet nærmer seg, vil et økende antall salgsopsjoner miste verdien hvis BTC forblir over $ 30 000 til $ 32 000-området.