Drie Bitcoin-treinen dragen het bericht van Bitcoin over de straten van Hongkong.

<div-klasse=“entry-excerpt“> 

Een nieuwe Bitcoin-reclamecampagne, geïnitieerd en gefinancierd door de Bitcoin-gemeenschap in Hong Kong, zal het bewustzijn van de cryptocrisis verspreiden.

Bitcoiners in Hong-Kong hebben een nieuwe manier bedacht om op grote schaal bekendheid te geven aan Bitcoin.

Vanaf 11 september rijden er drie dubbeldekker trams met Bitcoin-berichten door de straten van Hong-Kong, met feiten en slogans die bedoeld zijn om mensen te informeren over BTC.

Eerder in augustus deed het bekende digitale valutahandelsfonds Grayscale ook al een grootscheepse educatieve campagne over Bitcoin in de VS.

Bitcoin Trams in Hong-Kong

De educatieve campagne, gelanceerd door de Bitcoin Era Association of Hong Kong, zal ook 20 gigantische reclameborden zien staan op verschillende openbare locaties op het eiland. De trams zelf zullen van voor tot achter worden versierd met het Bitcoin-logo en zullen de komende vier weken op verschillende routes rijden.

De campagne richt zich onder andere op het overbrengen van het belang van schaarste en hoe dit zich verhoudt tot een gezond monetair beleid. Een billboard dat zal worden opgericht verwijst naar de ongelooflijke omvang van de Amerikaanse gelddruk in 2020 na het uitbreken van de coronaviruspandemie. Het stelt:

„Er zijn meer Amerikaanse dollars gedrukt in 2020 dan in 2009. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoin zijn.“

Een ander billboard bevat een citaat van de Amerikaanse schrijver Stewart Brand, dat waarschuwt dat degenen die niet aan boord komen als er een nieuwe technologie komt, er vaak door platgedrukt worden.

„Zodra een nieuwe technologie over je heen rolt, als je geen deel uitmaakt van de stoomwals, maak je deel uit van de weg.“

Een snelle digitalisering van de wereldeconomie

De post, die het evenement aankondigde op een bekende lokale publicatie, zei dat de Bitcoin-gemeenschap hoopt een gesprek te starten over hoe de cryptocrisis een rol kan spelen bij het leveren van de economische infrastructuur voor een nieuwe, snel digitaliserende wereldwijde markt. Het stelde:

„We hopen dat de campagne ons de gelegenheid biedt om te bespreken hoe Bitcoin past in een snel digitaliserende wereldeconomie, de mogelijkheden en gevaren van drastische technologische ontwikkelingen en de implicaties van digitale, verifieerbare schaarste“

De trams zullen ook dergelijke hashtags en slogans #BeYourOwnBank, #DigitalGold, #GlobalInternetMoney, en zelfs #MagicInternetMoney ontbloten. Hong-Kong’s speciale positie als een enigszins autonome kapitalistische regio binnen China’s socialistische natie maakt het eiland goed geschikt om de boodschap van Bitcoin te verspreiden.